Catalina 42 MK II

€159.000,-
(VAT Paid)

Gebouwd in 2008

Beschrijving

Deze Catalina is de 42-voets versie, Mark 2. Te koop omdat de eigenaar een jaar na aankoop merkt dat zeilen met een gezin met 4 kinderen beter kan op een schip als de Elan Impression. Ons zusterbedrijf Northfleet levert dat schip en de Catalina is daarom op zoek naar een schipper die met haar gaat doen waar ze voor lijkt te zijn gebouwd: het maken van lange, comfortabele reizen.

  • Drie huttten
  • Interieur Amerikaans kersen
  • Rolgrootzeil
  • Kotterzeil
  • Boegschroef

Eigenlijk is het jammer dat we door de invoerrechten op schepen uit Amerika niet meer van deze jachten op het water zien. Alles aan deze boot laat namelijk zien dat er iemand goed heeft nagedacht, daar aan de andere kant van de plas. Het onderwaterschip is gematigd en zorgt voor stabiele snelheden die lang zijn vol te houden. In 2008 was prima te berekenen hoe dik (of dun) je een polyester romp kunt bouwen maar dat heeft de werf niet weerhouden om het allemaal wat steviger te maken. De in Nederland ingebouwde boegschroef heeft wat dat betreft een mooi bewijs opgeleverd, het uit de romp gezaagde deel is bulletproof, en dat lijkt het hele schip te zijn.

Het schip is in 2008 gebouwd en meteen naar Europa gebracht door de toenmalige importeur. BTW en invoerrechten zijn aantoonbaar betaald. Het is een drie hutten uitvoering met een ruime eigenaarshut voorin, met bijbehorende ruime natte cel. Achter de spiegel daar zit de zekering voor boegschroef en ankerlier en de accu. Droog, mooi weggewerkt en goed bereikbaar. Iemand heeft nagedacht en dat merk je door het hele schip. Er is een kotterzeil, vaste boegspriet en ieder voorzeil heeft zijn eigen schoonrail. Een lange voor de genua, en kortere voor de kotter en op de voetlijst zit zelfs een rail vanaf midscheeps naar achteren voor de gennakerschoot. Geen gepruts meer met losse blokken!

Ze ligt vaarklaar in Medemblik en is een uitstekend schip voor iemand die een soepel zeilend jacht zoekt. Short handed te zeilen voor korte tochtjes naar Enkhuizen, Lelystad of de waddeneilanden. Maar laat haar teugels ook eens vieren en zeil door naar Engeland of Scandinavië. Haar romp lijkt bijna speciaal gebouwd voor de rommelige Noordzee golven (kijk voor foto’s van het onderwaterschip naar “Extra remarks” hieronder). Dit schip stelt niet teleur. Het recente keuringsrapport laat weinig meer zien dan het obligate advies om de gasslang te vervangen. Verder zijn de accu’s vernieuwd (een jaar oud nu).

Samenvatting

Catalina
42 MKII
2008
13,16 m.
4,22 m.
2,03 m. min. diepgang
GRP
Medemblik
Monohull

Details

Hebt u interesse in deze Catalina 42 MK II?

Is deze Catalina 42 MK II niet wat u zoekt?

Blijf op de hoogte van nieuwe jachten via onze nieuwsbrief

Ontvang meer info over deze Catalina 42 MK II

Wilt u graag dat wij u terugbellen? Vul dan uw telefoonnummer in:

Aanmelden voor de Rossinante nieuwsbrief

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe occasions uit het Multihull Netwerk.