Wadden flottielje

Wadvaren voor beginners en gevorderden

Het Wad begint pas bij Ameland. Pas ten oosten van dit eiland begint het Wad haar ware gezicht te tonen; eindeloze zandbanken die een drooggevallen schip 6 uur in gijzeling houden, terwijl de opvarenden hun garnalen en mosselen kostje bij elkaar scharrelen op de drooggevallen zeebodem.

Droogvallen op het wad

Droogvallen is op zich al een bijzondere gebeurtenis, maar ‘s nachts wordt dit een onvergetelijke ervaring. Wie weet nog hoe het is als het echt donker is? Tijdens een nachtelijke droogval sessie is het eigenlijk zonde om te gaan slapen. Bij het licht van de Melkweg kun je bijna de kaart lezen. Vallende sterren en zwaaiende vuurtoren lichten. Te mooi om te slapen!

Flottieljes naar het wad

Ook dit jaar organiseren wij weer verschillende flottieljes naar het Oostelijk Wad. Er zijn verschillende tochten. De ene keer varen we naar Engelsmanplaat, de andere keer naar Noordpolderzijl of zelfs naar Borkum. U kunt de tocht dus aan uw eigen niveau aanpassen. Meestal komt de kok van het restaurant op de jachthaven met de RIB ‘s avonds langs met een warme maaltijd. De eigen bijdrage aan deze tochten beperkt zich tot die van de gezamenlijke maaltijden. Het doel is om van elkaar te leren, en een leuke zeiltocht te maken. Als u interesse hebt dan kunt u een email sturen dat u op de hoogte gehouden wilt worden. We sturen u dan bericht wanneer er nieuwe data bekend zijn.