Outremer 51

De nieuwe Outremer 51

De Outremer 51 catamaran is de doorontwikkelde Outremer 49. Met twee voet langer vonden we in 2013 dat de boot nog beter liep en de interieur architect kon zijn creatieve potloodlijnen net iets beter kwijt. In 2017 besloten we dat de rompvorm van de Outremer 5X zoveel voordelen bracht dat we dit in de tweede versie van de Outremer 51 hebben verwerkt. De foto’s die u ziet zijn nog van de eerste versie, hieronder de renderings van versie twee waarvan de eerste zijn verkocht en momenteel onder constructie.

Zeileigenschappen Outremer Catamarans

We praten er graag over: Outremers zijn nu eenmaal geweldige zeilmachines. Maar voor de Fransen zijn het in de eerste plaats vervoersmiddelen. Een manier om veilig met je gezin te zeilen. Comfortabel en zonder stress. Maar snelheid, zo merkt Loïck Peyron* op, is ook veiligheid. En comfort. Een jacht wat gewoon lekker doorloopt -ook bij lichtweer- is een stuk prettiger dan een motorzeiler. Hetzelfde geldt voor zwaar weer. Los van het feit dat een Outremer een depressie eruit zeilt als het moet, is een lichte boot veel beter af in harde wind (en eerder in de haven!).

*Loïck Peyron is wedstrijdzeiler en adviseur van Outremer. Hij is oa verantwoordelijk voor de deck layout van de Outremers.

Outremer Wake Board

Interieur

Het interieur van de nieuwe Outremer 51 is opnieuw door Franck Darnet getekend. De panelen zijn van superlicht, supersterk sandwich gemaakt: de buitenkant is hout, marmer of zelfs geborsteld RVS, maar met een kern van closed cell foam is het toch vederlicht.

Specificaties Outremer 51

LOA15,65 m
Breedte7,45 m
Diepgang0,95 – 2,35 m
Gewicht10,9 / 14,1 ton (leeg vs beladen)
Hoogte23,08 m
Grootzeil91 m2
Fok31 m2
Gennaker 110 m2
Spinnaker 160 m2
CE CategorieA (Oceaan)
Motoren2 x 40 PK
ArchitectBarreau-Neumann
InterieurFranck Darnet

Voor een proefvaart of bezichtiging van de werf: maak een afspraak via email of bel: Ron Spoelstra, 0511 408 100