Outremer 4X

Outremer 4X

De Outremer 4X heeft ondermeer een roterende carbon mast, carbon hoofdschotten, de mogelijkheid voor het voeren van een groter voorzeil, een lichtere bimini en verlengde spiegels. Uiteindelijk is de 4X 500 kilo lichter dan de 45er. Het schip kan met een genua of zelfkerende fok gezeild worden.

Het ontwerpteam, Barreau-Neuman, Patrick Le Quément, Darnet Design werkten samen met Loïck Peyron om de 4X te ontwerpen. Het jacht won de European Yacht of the Year Award 2017. Een op persoonlijk formaat gemaakt helmstok systeem om -als u dat wenst- de boot te zeilen als een Hobie cat. De 4X is ongelooflijk stijf, mede door haar carbon schotten maar ook door de bouwwijze waar decennia ervaring in zit. Ook in de rompen is op diverse plaatsen carbon toegepast. Vooral in de boegen, die van crash boxen zijn voorzien, vindt u carbon. Outremers zijn gebouwd om zonder structurele problemen minimaal 8 keer rond de wereld te zeilen.

De zwaardkasten zijn onverwoestbaar en zo sterk dat de zwaarden in de hoogste positie bijna niet bovendek komen. Dat betekent minder windvang maar ook dat de zwaardkast erg sterk moet zijn. De zwaarden zijn van carbon maar zo gebouwd dat ze zichzelf opofferen bij een aanvaring onderwater. De onder vacuum gebouwde rompen zijn van vinylester met een kern van gesloten cellenschuim.

Kortom, Outremers zijn bijzondere schepen en dat is het beste met eigen ogen te zien. Wij zijn regelmatig op de werf en geven u graag een rondleiding. Maak daarvoor een afspraak op info@rossinante.com of bel Ron Spoelstra op 06-46 077 130.

Specificaties Outremer 4X

Architecten Barreau / Neuman
Consultant Design Patrick Le Quément
Interieur Ontwerp Darnet Design

Lengte o.a.                                      14,62  m
Breedte7,15 m
Diepgang 0,90 / 2,15 m
Waterverplaatsing8.200/11.100 kg (leeg/beladen)
Zeiloppervlak124 m2 (aan de wind)
Motoren2 x 30 pk