Garcia One Off

Al meer dan veertig jaar bouwt Garcia hoogwaardige zeiljachten. Meer dan driehonderd schepen werden in die periode gebouwd, en allen zeilen nog steeds over de wereldzeeën. In de jachtbouw van 50 tot 115 voet is de kennis en ervaring van Garcia ongeëvenaard. De werf vertegenwoordigt met de bouw van exclusieve schepen nog steeds de top van de Franse jachtbouw. De Garcia 65 en Garcia 75 zijn goede voorbeelden van de kwaliteit van de bouwers van Garcia.

De Garcia 65 is een voorbeeld van een stijlvol jacht voor snelheid en lange afstanden. De eerste GY 65 werd in 2008 geleverd, de tweede in 2010. Deze exclusieve jachten kunnen zowel met kiel-midzwaard als met vaste kiel geleverd worden. De elegante Garcia 65 komt van de tekentafel van Berret-Racoupeau Yacht Design en werd ontworpen voor enthousiaste oceaanzeilers.

De GY 65 wordt gebouwd in Sealium, een hoogwaardige aluminium legering die het mogelijk maakt lichte jachten te bouwen met een stijfheid en sterkte ver boven composiet materialen. Haar variabele diepgang maakt het mogelijk kleine havens en ondiepe baaien te bezoeken. Ondanks haar krachtige zeilplan is de GY 65 makkelijk te zeilen, single-handed als het moet; alle lijnen lopen naar de kuip en een kleine fok maken het tot een hanteerbaar zeiljacht. Voor licht weer (of ongeëvenaarde snelheden!) staat er een Code Zero of genua op een roller ter beschikking.

Het strakke dek is stijlvol, ruim en praktisch. De dekopbouw is discreet geïntegreerd in de lijnen van de romp waardoor het jacht en profil een stijlvol silhouette laat zien. De naar de kuip lopende lijnen en schoten komen uit bij de stuurman maar laten de rest van de kuip vrij voor uw gasten. De bijboot schuift in een garage in de spiegel.

Specificaties Garcia 65
Specificaties Garcia 65
Lengte over alles19.80 m
Doorvaarthoogte27.30 m
Max. breedte5.52 m
Gewicht30 T
Waterverplaatsing
Diepgang1.37 – 4.18 m
Motorisering180 pk
Tankinhoud Water2 x 800 L
Tankinhoud diesel
Vuilwater tank
Aantal hutten3
Aantal slaapplaatsen6
ArchitectBerret Racoupeau Yacht Design