Bali 4.1

 Bali 4.1 Catamaran

Gebouwd met de kennis en ervaring van Catana is deze kleinste Bali 4.0 een goed zeilend ruimtewonder. Met de opklapbare salonramen is de salon bij de kuip te betrekken. Er zijn geen hoogteverschillen in de vloeren. Daarmee kan iedereen zijn of haar eigen gang gaan aan boord, en toch betrokken blijven. Voeg daarbij de speciaal gevormde rompen die voor anker en onder zeil een rustig gedrag waarborgen en het zal duidelijk zijn dat iedereen aan boord een geweldige tijd heeft.

Droogvallen

De Bali 4.1 kan net als haar grotere broers prima droogvallen. Op verre stranden net zo makkelijk als onder de kust van Schiermonnikoog. Door de afsluitbare kuip zijn Bali Catamarans zeer geschikt voor Noord-Europa.

Hanteerbaarheid

Alle lijnen komen uit bij de stuurstand. Een zelfkerende fok maakt zelfs laveren een eenvoudige handeling. Met een motor in elke romp draait het schip om haar as en is er na enige oefening geen enkele stress meer bij sluizen of in de haven. De lieren bij de stuurstand staan naast de stuurstand. Ze zijn daarmee goed bereikbaar. Dat lijkt logisch (en is het ook) maar let er maar eens op: meestal staan ze op het kajuitdak waardoor ze slecht bereikbaar zijn, en lieren al helemaal lastig wordt. Dat valt op een botenshow niet op maar op zee maakt het een wereld van verschil! Ook de lijnen vallen keurig in de kuip in plaats van op de gashendels.

Lengte: 11,88m Breedte: 6,72m Diepgang: 1,12m Gewicht: 8900kg
Water: 800L Diesel: 400L Motoren: 2x20Pk (opt. 40PK) Zeilopp.: 105m²
Zelfk. fok:33m² Kooien: 6-8 CE-Cat. A 10 pers. Werf: Catana
Koel-vries combi272LVuilwatertanks2x 55L

 

 Bali catamaran lay out Bali catamaran lay out

 

Bali catamaran lay out Bali catamaran lay out