Reserveer

Allures 45,9

De nieuwe Allures 45,9 nu leverbaar

Op Boot Düsseldorf in het echt getoond. De nieuwe Allures 45,9. Een aluminium rondspant schip met variabele diepgang. Leverbaar met twee kiel configuraties: een mid-zwaard, het bekende droogval systeem van Allures, of een klapkiel, voor de meer performance geörienteerde zeiler.

Interieur Allures 45.9

Het interieur is op details veranderd. De grootste winst zit naar onze mening in de verbrede salonbanken, die daardoor nog lekkerder zitten.

Allure

Zwaard of klapkiel

De 45,9 kan uitgerust worden als mid-zwaard jacht. Deze bullet proof configuratie heeft zich al op meer dan 300 Allures bewezen. Feit is dat een mid-zwaard schip, door zijn binnen ballast, super veilig is. Immers, de ballast ligt in het schip en kan nooit verdwijnen. Zelfs als stormtactiek aan te raden: haal het zwaard een stuk omhoog zodat het schip meer “glijdt” en rustiger vaart. Dit kan zonder gevaar omdat de binnenballast de stabiliteit garandeert. De ballast zit in deze configuratie hoger en er is dus meer van nodig. Vier duizend kilo in het geval van een Allures 45,9. Dat zorgt voor een rustig vaargedrag en gemoedelijke bewegingen. Maar toch.. we kunnen tweeduizend kilo besparen wanneer we de ballast niet in het schip, maar in een klapkiel onderbrengen. We krijgen daarmee een sneller schip. Voor een rondje om de wereld? Wij zouden de fool proof mid-zwaard versie aanraden. Maar voor de woensdagavond wedstrijdjes is de klap-kiel versie te overwegen. Beide typen kunnen droogvallen maar de klap-kiel versie heeft minimaal 147 cm water nodig tegenover 110 cm bij de zwaard versie. Die laatste valt ook makkelijker droog, maar ze kunnen het beide!

Mid-zwaard of klapkiel
Mid-zwaard: 1,06 – 2,90 m Klap kiel: 1,47 – 2,90 m

 

Allures 45,9 ontwikkeling

Al vanaf 2003 bouwen wij de Allures met aluminium romp en composiet dek opbouw; sterk waar het nodig is (onderwater) en fraai gevormd waar het kan. Composiet zorgt bovendien voor een lager gewicht, betere isolatie en het voorkomt het klankkast effect van een volledig aluminium schip. Het beste van twee werelden!

Ergonomie

Allures ergonomie

Allures staat bekend om haar hoogwaardige ergonomie. Met zoveel wereldomzeilingen kan de werf putten uit een grote databank van ervaringsdeskundigen. Daarom is iedere Allures weer iets beter dan haar voorganger. Allures zeiljachten zijn licht, praktisch ingedeeld, comfortabel, geïsoleerd en hebben een goed uitzicht naar buiten. De bouwkwaliteit, de gebruikte materialen, de over-gedimensioneerde onderdelen; de door Berret-Racoupeau ontworpen Allures jachten zijn zeewaardige, comfortabele wereldomzeilers waar je met een gerust hart mee op pad kunt gaan.

Allures 45,9 technische specificaties

Lengte over alles13,98 mGrootzeil52 m²
Waterlijn lengte12,35 mGenua48 m²
Breedte4,43 mKotter (optioneel)22 m²
Diepgang zwaard106 cm – 290 cmGewicht12.600 kg
Diepgang klap-kiel147 cm – 290 cmGewicht10.600 kg
Ballast zwaard4,3 tonBallast klap-kiel2,5 ton
Watertank420 LDieseltank550 L
CE CategorieA (Oceaan)MotorVolvo Penta 60 PK
ArchitectBerret-RacoupeuDesignFrank Darnet

 

Maak een afspraak voor een proefvaart op een Allures 45,9

Bel ons: 0511 408 100
Mail ons: info@rossinante.com