Outremer catamarans

PERFORMANCE CATAMARANS OUTREMER

Outremers hebben het imago van snelle zeiler. Dat is terecht maar er zit meer achter de ontwerp gedachte. In eerste plaats moeten de schepen veilig zijn. Snelheid is daar een onderdeel van en Outremers zeilen vaak sneller dan de wind. Het hoofddoel blijft echter veiligheid, comfort en duurzaamheid. Een Outremer is gebouwd om 50 jaar mee te gaan, of 8 tot 10 keer rond de wereld zonder structurele issues.

OUTREMER 45

Snel, zeewaardig, comfortabel, en eenvoudig te zeilen. De Outremer 45 mikt op dezelfde eisen als de Outremer 51 en 5X. Ontworpen door een team van specialisten, waaronder Barreau-Neuman voor het overall ontwerp, Frank Darnet Design voor het interieur en ergonomie en de kundige visie van Patrick le Quement.

OUTREMER 45 X

De langere, lichtere versie van de Outremer 45. Met haar carbonmast en carbon hoofdschotten een snelle zeiler, als alle Outremers. De 4X heeft de mogelijkheid meer zeil te voeren dan de 45er door ondermeer een inrichting voor een grotere genua.

OUTREMER 51

Al meer dan vijftig Outremer 51 eigenaren zeilen met hun gezin rond de wereld. In 2018 komt de werf met een nieuw model, meer geïnspireerd op de 5x (daarover hieronder meer). De 51 is de ideale maat voor haar ontwerpdoel: snel, veilig en comfortabel rond de wereld zeilen. Zeiljachten voor de lange afstand!

OUTREMER 5X

Het vlaggenschip van de Outremer vloot, de Outremer 5X. Deze 57 voeter is een uniek zeiljacht ontworpen door het vermaarde VPLP. Het dekontwerp is door Michel Desjoyeaux getuned en kent vle slimme oplossingen uit de racerij, waardoor het jacht vooral makkelijk single-handed te zeilen valt (een stokpaardje bij de Fransen). Frank Darnet tekende voor het interieur waardoor de 5X er schitterend uitziet.