HH Catamarans

De naam HH doelt op Hudson Marine en Hakes Marine, (Paul Hakes is bekend van de America Cuppers van Team New Zealand). Het bedrijf richt zich op het bouwen van semi-custom built catamarans van de modernste composieten. De bouw vindt plaats onder leiding van Paul Hakes, in de high tech faciliteit van Hudson Marine in Xiamen, China.

ARCHITECT HH CATAMARANS

Morelli&Melvin tekenen voor de HH Catamarans. Veel winnende jachten uit de top van de zeilwereld komen uit hun pen. Onder anderen de 2013 America’s Cup Challenger, Emirates Team New Zealand’s AC72, de winnaar van de America’s Cup 2010. Oracle / BMW, 1988 America’s Cup winnaar. Verder de Stars and Stripes catamaran, de recordbrekende cat PlayStation en de 2016 Olympische Klasse Nacra 17. Gino racete uitgebreid op Stars and Stripes met Dennis Conner en PlayStation met Steve Fossett en vestigde 12 wereldrecords, waaronder Atlantic W-E, 24-uurs, Round Britain / Ierland. Morrelli & Melvin-ontwerpen hebben 20 Boat of the Year-prijzen gewonnen, waaronder 2018 Overall Boat of the Year van Sailing World Magazine en 2018 Best Boats – Catamaran van SAIL Magazine voor de HH66 en Boat of the Year – Multihull van Cruising World Magazine voor de HH55.

HH EN OCEAN

De HH lijn bestaat uit catamarans van 50 tot 88 voet, gebouwd volgens het beste wat haalbaar is. Gebouwd in carbon, met vele persoonlijke aanpassingen mogelijk. Gedreven om de sterkste en lichtste boot te bouwen is iedere optie op de lijst voorzien van het gewicht. HH heeft gebogen zwaarden die de boot lift geven. Het luxe interieur is gebouwd van composiet materialen: de kern van ieder houten paneel bestaat feitelijk uit schuim. Dat geldt voor alles aan boord: alle luxe materialen zijn vederlicht, zonder dat dit te zien is. Hard kan de HH zeker, maar nodig is dit niet. Op een lui vaartochtje langs de kust, met autopilot aan en de bar in de kuip open is een gangetje van 10 knopen ontspannen voor schipper en bemanning. Je haalt er de overkant van de oceaan zelfs mee.

De Ocean lijn heeft dezelfde rompen als de HH. Ook hier dezelfde lichtgewicht materialen in het interieur. Het verschil zit in de manier waarop het schip lift krijgt: bij de Ocean lijn zijn de zwaarden vervangen door vleugelkielen. Ook die geven lift omhoog maar ze behoeven geen trim. Verder is het carbon in tuigage en romp vervangen door aluminium en Vinyl Ester. Nog steeds is de Ocean lijn moderner en stijver gebouwd dan de benchmark en duldt de Ocean maar één productieboot boven (en voor) zich: de HH.

Maak een afspraak voor een proefvaart

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

HH Catamarans op reis