Over Bali Catamarans

Bali Catamarans door Catana

Olivier Poncin ontwikkelde samen met de Catana werf de Bali Catamarans. De schepen van deze werf bevaren al meer dan dertig jaar de oceanen en met die kennis en ervaring zijn de Bali Catamarans het toer-alternatief voor deze snelle multihulls. Bali Catamarans blinken uit in binnen-en buitenruimte. Dat laatste vooral doordat de ruimte op het voordek volledig is uitgerust als tweede kuip met (zonne-)banken en een eenvoudige toegang tot de salon. Met een ver naar achteren geplaatste mast zijn de Bali Catamarans uitgerust met efficiënte (zelf-kerende!) voorzeilen die het gebruiksgemak vergroten. De door Catana speciaal voor Bali Catamarans ontwikkelde rompen varen comfortabel en voorkomen het vervelende “pitchen”, wat uw bemanning zal waarderen.

Droogvallen met een catamaran

De Bali Catamarans hebben een onderwaterschip wat het zeer geschikt maakt voor groot water maar wat ook kan droogvallen op het Wad. Droogvallen met een catamaran is een unieke ervaring die de gelegenheid biedt om zelfs in het overvolle Nederland in alle luxe te verblijven in een omgeving waar u nog echt alleen bent. Door de afsluitbare kuip zijn Bali Catamarans zeer geschikt voor Noord-Europa.

Bali 4.1 catamaran

Na de Bali 4.3 is de 4.1 ontworpen. Met dezelfde geniale deck lay-out is de mooiste plek aan boord het lounche deck voor de salon. De Bali 4.1 beschikt over een zelf-kerende fok wat het laveren terugbrengt tot een draai aan het stuurwiel.

Bali 4.3 Catamaran

Met de nieuwste inzichten ontwikkelde Catana de Bali 4.3 Catamaran. Hoge vrijboorden, een goede zeil-gewichtsverhouding, zelfkerende voorzeilen en grote binnen- en buitenruimte: de Bali 3.0 Catamaran is de ideale manier om met het gezin van het water te genieten.

Bali 4.5 Catamaran

De Bali 4.5 heeft een grotere kuip met ruime salon, leverbaar met twee eigenaarscabines of 4 hutten met elk een eigen natte cel, en gescheiden douches.

Bali 4.8 Catamaran

De Bali 4.8 beschikt over de openlaande deur over de hele breedte van het achterschip. Daardoor kan er een grote, ruime salon worden gemaakt. Met de deur omhoog is er bijna geen onderscheid meer tussen binnen en buiten.

Bali 5.4 Catamaran

Grote open ruimtes, een grote salon en dito kuip. Vanuit de salon is ook de kuip op het voorschip bereikbaar door een grote deur.